11. međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“ – Split, 18 i 19. listopada 2018.

Romana Pelaić, mag.pharm., Sonja Krešić, mag.oec. i Edin Šehić, mag.preh.tehn., s Departmana prirodnih resursa nutricionizma i zdravlja, sudjelovali su na 11. međunarodnom znanstveno-stručnom skupu „Hranom do zdravlja“, održanom na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Između prezentiranih 130 zanimljivih radova o važnosti hrane za zdravlje ljudi vrijedi istaknuti izlaganje doc.dr. Vedrana Poljaka pod nazivom „Drijen – zaboravljeni izvor“,  kojim se još jednom potvrđuje bogatstvo prirodnih resursa Hercegovine.

Cilj ovog dvodnevnog skupa, koji se tradicionalno odvija povodom Svjetskog dana hrane, bio je okupiti eminentne stručnjake iz akademske zajednice i industrije, farmaceute, liječnike i sve druge kojima su u fokusu hrana i utjecaj hrane na zdravlje s brojnih aspekata.

Posted in Nekategorizirano.