CKM 4 WOMEN

Svijet na ženu gleda kao na „ljepši“ spol. Međutim, njih krasi mnoštvo drugih osobina koje je čine  jedinstvenim bićem. Žene su bića koja: ne potiskuju osjećanja, ne plaše se da budu opuštene, ne odriču se sebe, tišina im nije prijatna, ne sumnjaju u sebe, nije im potrebno sažaljenje, odlični su lideri, timski igrači, a povrh svega dodijeljena im je najznačajnija uloga u prirodi ─ produženje ljudske vrste.

Prema svjetskim statističkim podacima, omjer žena i muškaraca prednjači u korist žena, međutim, suprotno tome, uloga žena majorizirana je u odnosu na ulogu suprotnog spola. Brojni međunarodni dokumenti svjedoče da su rijetke žene koje se nalaze na vodećim pozicijama koje zahtijevaju donošenje značajnijih odluka.

Za razliku od „uvriježene prakse“, kolektiv CKM-a prkosi datoj statistici i položaju žene u društvu. Naime, postotak žena i muškaraca u ovom kolektivu je 70:30, u korist žena. Na Univerzitetu žene obavljaju kako vodeće tako i ostale prateće funkcije, utičući time da društvo evoluira u pravcu izjednačavanja spolova u svakom segmentu.

Svim ženama želimo sretan 8. mart!

Posted in Nekategorizirano.