Fakultet ekonomskih studija

Fakultet ekonomskih studija, kao sastavni dio Univerziteta, organizira studije koje su fokusirane na Poslovni menadžment, Turizam i hotelijerstvo, Poslovnu informatiku, Računovodstvo i reviziju i Održivi razvoj. Riječ je o studijima koji imaju najdužu tradiciju izvođenja nastave na Univerzitetu. Studenti na ovim studijima stječu praktična znanja koja im omogućavaju da budu konkurentniji na tržištu rada. S druge strane, preko 70% angažiranih nastavnika je zaposleno puno radno vrijeme te je time potpuno fokusirano na rad sa studentima. Ostalo nastavno osoblje čine drugi uvaženi članovi akademske zajednice. Gostujući predavači i stručni suradnici doprinose dodatnoj kvaliteti nastave i ostvarenog znanja studenata. U nastavku možete pročitati neke zanimljivosti o studijima koji se nude na Fakultetu ekonomskih studija:

  • Preko 90% studenata na ovim studijima pronađe posao u roku od godinu dana od završetka studija.
  • Za studente se redovito organiziraju studijske posjete na kojima se upoznaju s radom najuspješnijih kompanija.
  • Studenti pohađaju studijsku praksu u bankama, kompanijama, tehnološkim parkovima, hotelima, osiguravajućim kućama, itd.
  • Interaktivna i praktično orijentirana nastava predstavlja jedan od glavnih faktora uspješnosti procesa obrazovanja na ovim studijima.