Historijat

Osnivanje Univerziteta modernih znanosti-CKM Mostar je rezultat zahtjeva suvremenog društva koje uvjetuje sistemski i holistički pristup u kreiranju inovativnog modela obrazovanja i odgovara na sve izazove suvremene civilizacije. Univerzitet nosi pečat modernosti i jedinstva svih programa prema nizu potrebnih zajedničkih znanja i sposobnosti koja se nalaze u raznim područjima. Gotovo sva ta znanja sadržana su u svih pet studijskih programa i njihovim smjerovima. Ta znanja su sljedeća:

  • Komunikacijska znanja i sposobnosti
  • Informatička znanja i sposobnosti
  • Komputativne sposobnosti
  • Organizacijska i svjetonazorna znanja i sposobnosti
  • Upravljačke sposobnosti
  • Profesionalne sposobnosti

Premda je riječ o novoosnovanom Univerzitetu, ova akademska institucija ima svoju povijest. Od 2004. godine u Mostaru je djelovao CKM, društvo s ograničenom odgovornošću, široke registracije koje je u oblasti obrazovanja djelovalo kao instruktivni i ispitni centar engleskog ICM-a, renomirane institucije za stručno obrazovanje.

Godine 2008., nakon registracije i dobivanja radne dozvole koju je izdalo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, CKM osniva Visoku školu za poslovnu ekonomiju kojoj prenosi dio imovine, iskustva i nastavno osoblje.

Početkom četvrtog mjeseca 2010. godine djelatnost ove akademske institucije proširena je i na drugi i treći bolonjski ciklus. Promijenjen je i naziv institucije u Fakultet za menadžment resursa – CKM Mostar. Do listopada 2014. godine Fakultet je bio sastavnica Sveučilišta/Univerziteta„Hercegovina“.

U ovoj instituciji dočekat će vas ugodna atmosfera, srdačni odnosi nastavnog osoblja koje je kombinacija mladosti i iskustva visokokvalificiranih profesionalaca. Student može odabrati studij na engleskom jeziku ili na jezicima konstitutivnih naroda BIH. U oba slučaja programom je predviđeno intenzivno učenje engleskog jezika. Grupe studenata nisu veće od 20 polaznika, čime se osigurava personalizirana i interaktivna nastava zasnovana na primjerima iz prakse, kako bi student razvio kreativnost i stručnost na visokoj razini.

Kao institucija izvrsnosti Univerzitet priprema stručnjake za uvjete Europske zajednice u kojoj će biti potpuno ravnopravni svojim europskim kolegama.

Polazeći od toga da obrazovanje predstavlja javno dobro i javnu odgovornost, ono se danas u suvremenim uvjetima tretira kao najdragocjenija investicija budućnosti s europskim sustavom vrijednosti i šire.