Obavijest o procesu akreditacije

Dana 6. i 7.6. 2019. godine komislija za akreditaciju posjetila je Univerzitet modernih znanosti CKM-Mostar u okviru postupka institucionalne akreditacije. Komisija se sastala sa upravom Univerziteta, voditeljima organizacijskih jedinica, prodekanima, akademskim osobljem, studentima svih ciklusa, administrativnim i tehničkim osobljem, pretstavnicima privrede i prakse te alumni studentima.

Proces akreditacije je kompleksan proces koji podrazumjeva provođenje postupka samoevaluacije institucije prema jasnim kriterijima gdje je Univerzitet potvrdio visok nivo kvalitete te je dobio pozitivno mišljenje od strane petočlane Komisije koju čine domaći i međunarodni stručnjaci koji obavljaju reviziju kvalitete te daju preporuke o akreditaciji visokoškolske ustanove.

Komisija za akreditaciju ocjenila je Univerzitet modernih znanosti CKM-Mostar sa ocjenom 4.4 od 5 čime je potvrđena kvaliteta i prepoznatljivost.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u procesu akreditacije te doprinijeli postizanju pozitivnog ishoda.

Posted in Naslovnica.