SEMINAR: UZGOJ U POLJOPRIVREDI NA PRIRODAN NAČIN

U ponedjeljak, 25.02.2019. na Univerzitetu modernih znanosti – CKM, Mostar održat će se seminar na temu: Uzgoj u poljoprivredi na prirodan način. Predavač će biti renomirani profesor Alessandro Gentili iz Italije, koji je vrlo aktivan u oblasti poljoprivrede. Kvalificirani je agronom tj. doktor agronomije, i profesor je na Tehničkom institutu za katedru poljoprivrednih znanosti i tehnike upravljanja poduzećem u Viterbou u Italiji. Član je različitih udruženja u oblasti poljoprivrede: Talijansko udruženje za zaštitu biljaka, Talijansko društvo za kemijsku poljoprivredu, Talijansko društvo za biljnu patologiju i sl. Profesor Gentili  je  tehničko-znanstveni referent Centra za znanost i istraživanje u poljoprivredi (CSRA), sa sjedištem u Viterbou, koji ima vlastiti laboratorij za tlo, vodu i lišće. Radio je kao agronom na mnogim projektima:

  1. Plan transformacije poduzeća. Bavi se izučavanjem i realizacijom postrojenja za navodnjavanje i fertigaciju specijaliziranih poljoprivrednih kultura.
  2. Programiranje teritorija.
  3. Projektiranje plana  odlaganja otpada – kompostiranje (u zootehničkim centrima).
  4. Procjene  podjele nasljeđa/baština, šteta različitih uzroka, koje se tiču kulture, ali i teritorija.
  5. Konzultantski rad za razna poljoprivredna i zadrugarska poduzeća sa svim agroekonomskim i fitosanitarnim aspektima uzgoja na poljima, u staklenicima i izvan tla.
  6. Istraživao je ekonomsko poljoprivredni sektor i surađivao s Istituto di Estimo dell’Università di Perugia, Facoltà di Scienze Agrarie,  od 1973. do 1984. godine.

Pozivamo Vas da sudjelujete na seminaru kako biste saznali novosti iz ove oblasti, a i razmijenili iskustva s ostalim sudionicima. Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

 

Posted in Stipendije, prakse i mobilnost.