V.D. rektora prof. dr. sc. Gordan Radić sudjelovao na Okruglom stolu NATO

Dana 17.01.2023. V.D. rektora UMZ-CKM Mostar prof. dr. Gordan Radić i prorektor za nastavu prof. dr. Mate Živković sudjelovali su u radu Okruglog stola NATO programa „Znanost za mir i sigurnost“ u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH u suradnji s NATO Glavnim stožerom i NATO stožerom u Sarajevu.

U uvodnom dijelu skupa prisutne je pozdravio i obratio im se dr. sc. Selmo Cikotić, aktualni ministar sigurnosti BiH kao domaćin uz želju i nastojanje da kroz NATO programe znanstvenici iz BiH s znanstvenicima iz NATO zemalja krenu s projektima vezanim uz sigurnosne izazove s kojima se suočavamo u modernom dobu.

Okrugli stol je okupio stručnjake i znanstvenike država članica NATO-a i partnerskih zemalja s ciljem stvaranja inovativnih rješenja za postojeće sigurnosne izazove, a sve temeljeno na znanstvenim istraživanjima. Okrugli stol vodio je dr. sc. Claudio Palestini, viši savjetnik i dr. sc. Eyup Turmus iz Odjeljenja za sigurnosne izazove NATO-a.

U programu Okruglog stola sudjelovao je veliki broj visokoškolskih institucija iz BiH, a zapažena izlaganja pored rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja imao je i prof. dr. Gordan Radić, rektor našeg Univerziteta.

Rektor Radić naglasio je važnost suradnje visokoškolskih institucija u NATO i partnerskim zemljama kroz projekte koje podupire NATO i sudjelovanje znanstvenika s naših univerziteta u navedenim programima putem projekata, workshopova i sl.

Posted in Naslovnica.